45 Edició

del
10/11/2018
al
18/11/2018
La població rapitenca es caracteritza per una forta integració al bloc on viu i aquest fet queda palès en la seva intensa vida social.

El Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc. Fundat l'any 1905 com a "Sociedad Cooperativa de Consumo la Rapitense", acull tot un seguit de seccions culturals i lúdiques que dinamitzen la vida social: manifestacions folklòriques con el ball de diables, el ball de diables infantil, les corals i els gegants són punt important e les festes. Els amics del teatre representa diverses obres a l'escenari del CCRR. El grup d'Estudis Rapitencs agrupació de recerca històrica local i dinamitzador del Grup Excursionista i del Concurs Literari "Joan Mañé i Guillaumes"

INTERES TURÍSTIC
La Ràpita ofereix també la possibilitat de conèixer llocs d'interès turístic a la mateixa localitat i a les seves rodalies.

El convent de St. Domènec, casa natal de St. Raimon de Penyafort, fill il·lustre del nostre poble, es un punt d'interès indubtable. Els seus orígens es remunten a l'antic casal senyorial de Penyafort, del S. XII, i a la construcció del convent l'any 1602

El romànic va deixar petjada en aquesta terra ieés d'un interès notable L'Església de Sta. Maria de la Sanabra, que data del S.XII, així com les runes de l'església de St. Llorenç de la Sanabra, també del mateix segle.

La Paret de Sta. Tecla és un indret que formava part d'una edificació paleocristiana i on recentment s'ha corroborat l'existència d'una vila romana.

L'església de St. Domènec, acabada de construir l'any 1935, amb elements que imiten el romànic i el gòtic, és també d'interès, així com l'edifici de les escoles (1931), d'inspiració neoclàssica, amb la monumental palmera que es troba als seus jardins.

La comissió most es reserva el dret d'admissió i no es farà carreg de cap acte que no estigui organitzat per la mateixa comissió

El poble de la Ràpita englobant els barris de Cal Claramunt i la urbanització Tres Pins, està situat al peu de l'antiga N-340 entre els pobles dels Monjos i l'Arboç en la comarca de l'Alt Penedès